#

Bestuur

Bestuur

de AAV van 8 januari 2019 is het eerste afdelingsbestuur van Wageningen verkozen. Mocht je contact met ons willen opnemen dan kan dat door een mail te sturen naar secretaris.wageningen@jd.nl.

Person portrait

Rik Schouten

Voorzitter

Ik ben Rik Schouten, vanaf september 2018 ben ik voorzitter van achtereenvolgens de regiocommissie en later de afdeling Jonge Democraten Wageningen. Ik ben een geboren Limburger, en dat is nog steeds te horen ondanks dat ik al een jaar of vier in Wageningen woon. Ik studeer hier Economie en Beleid aan de WUR, maar momenteel loop ik stage in Den Haag. Hiervoor reis ik bijna dagelijks op en neer tussen Den Haag en Wageningen.

Afgelopen jaar heb ik al met de meeste van de bestuursleden die je ziet op deze pagina samengewerkt in de regiocommissie Wageningen. Dat was een fantastische ervaring en ik ben blij dat we deze werkzaamheden nu kunnen voortzetten in de afdeling Wageningen. Wij kijken er naar uit weer leuke en inhoudelijke activiteiten voor jullie te organiseren. Ik hoop jullie op een van deze activiteiten te zien!

Person portrait

Saskia van den Berg

Secretaris

Hallo allemaal, ik ben Saskia en ik ben de secretaris van de Jonge Democraten Wageningen. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de bachelor international land and water management aan de WUR. Als secretaris zorg ik dat alles achter de schermen op orde is en daarnaast voel ik mij vrij om hier en daar wat andere werkzaamheden op te pakken, zoals het organiseren van inhoudelijke avonden.

Toen ik ongeveer drie jaar geleden actief werd bij de JD viel mij het open en inclusieve karakter van de vereniging mij meteen op en ik voelde mij er meteen thuis. Dit zou ik, als bestuurslid, ook graag door willen geven aan andere leden. 

Person portrait

Arthur van Eekhout

Penningmeester

Ik ben Arthur, 26 jaar oud, en afkomstig uit Ede. Ik ben in 2016 actief geworden bij de Jonge Democraten (JD), en voelde mij er meteen op mijn plek. Destijds was ik nog student in Utrecht, en besloot ik me daar aan te sluiten bij de lokale werkgroep economie, waarmee ik een aantal leuke avonden heb mogen organiseren over o.a. de Utrechtse huizenmarkt en ons pensioenstelsel. Wat mij heel erg aanspreekt binnen de JD ,is dat je discussie kunt voeren met mensen vanuit verschillende achtergronden, die niet altijd dezelfde opvattingen hebben. Hierdoor heb ik een hoop nieuwe inzichten gekregen de afgelopen jaren, en mijn eigen standspunten kunnen aanscherpen. Als bestuurslid voor de JD Wageningen zorg ik ervoor dat de kas op orde is, en zet ik mij in voor de lokale politiek.

Person portrait

Henry Abbink

Bestuurslid politiek

Mijn naam is Henry Abbink en ik ben sinds januari 2019 politiek secretaris bij de Jonge Democraten Wageningen. Toen ik september 2018 begon aan mijn master Development Economics in Wageningen besloot ik ook eens wat JD activiteiten te bezoeken. Ik nam met veel plezier deel aan verschillende gezellige en insprirerende politiek-inhoudelijke avonden. Als politiek secretaris draag ik nu bij aan de organisatie van deze avonden en houd ik me bezig met de campagne activiteiten van de JDW.

Kansengelijkheid en de mogelijkheid jezelf in vrijheid te ontwikkelen zijn twee kernwaarden die mij naar de JD brachten. Vanuit mijn studie richt ik mij dan ook op projecten, programma’s en beleid dat een betekenisvolle impact kan hebben op het leven van mensen. Ik een fundamenteel geloof in de waarde van goed onderwijs voor de ontwikkeling van een persoon en de maatschappij. Verder hou ik van steden, diepe gesprekken en pindarotsjes. 

Person portrait

Maaike Klappe

Bestuurslid organisatie

Ik ben Maaike en ben dit jaar bestuurslid organisatie & werkgroepen, dit houdt eigenlijk voornamelijk in dat ik waar nodig puntjes oppak om onze afdeling soepel te laten verlopen en daarnaast hou ik overzicht over de werkgroepen die we bij onze mooie afdeling hebben. Heb je hier vragen over, dan ben je bij mij dus aan het juiste adres. Onze activiteiten zou ik omschrijven als een mooie mix tussen inhoud een gezelligheid. Door de diversiteit van de avonden raak ik geïnspireerd na te denken over veel onderwerpen en de afsluiting van zo’n avond met een borrel en een goede discussie hoort er wat mij betref écht bij. Verder studeer ik Voeding & Gezondheid aan de Wageningen Universiteit en sport ik graag.